Bollerups Naturbruksgymnasium

Vi finns i monter C14:60

Hitta oss på kartan

Välkommen till Bollerup!

Att vara elev på Bollerup Naturbruksgymnasium är en speciell upplevelse. Med Sveriges största skoljordbruk och ett aktivt stuteri så är Bollerup så mycket mer än en vanlig skola. Och intresset för Bollerup som gymnasieskola bara växer.

Många elever har mycket goda studieresultat. Hos oss får du goda och användbara kunskaper inför framtiden, oavsett om du väljer att arbeta eller studera vidare efter examen.

Här låter vi eleverna växa

Skolan är en friskola men eftersom vi ägs av en stiftelse så går eventuellt överskott alltid tillbaka till skolan och eleverna. Ett bra exempel är att vi nyligen utökat antalet extrakurser på skolan rejält. Det innebär att våra elever har enorma valmöjligheter när det gäller att skräddarsy sina utbildningar, kanske för att komma in på veterinärutbildning, lantmästarutbildning, Hippolog, agronom eller liknande.

Bollerup är helt unika i Sverige med vårt breda kursutbud. Andra exempel på satsningar under de senaste åren är reparationer av elevboende, ny ladugård och renovering av huvudbyggnaden.

Välj Djur eller Lantbruk

Basen i vår gymnasieutbildning är ett naturbruksprogram som ger dig grundläggande behörighet till universitet och högskola. Här finns det möjlighet att välja mellan två olika inriktningar; Djur (Häst eller Hund) eller Lantbruk.

Få den behörighet du behöver

För att nå högre behörighet kan du välja till olika naturvetenskapliga eller samhällsvetenskapliga kurser. Eller yrkeskurser för att nå ännu längre i ditt yrkeskunnande. Läs gärna mer om alla kurser och valmöjligheter i våra programplaner och broschyrer.

Har du egen hund eller häst?

På vårt internat finns plats för alla elever och möjlighet att hyra en box i något av våra stallar för elevhästar. Du har dessutom möjlighet att ta med dig ditt husdjur.

Välkommen till vårt internat

Vårt internat är fräscht och hemtrevligt, och genom att bo på skolan kommer du snabbt in i gemenskapen. Snart kommer du att upptäcka att du fått vänner för livet!

Bollerups Naturbruksgymnasium

Bollerups Säteri