Bernadottegymnasiet

Vi finns i monter C05:33

Hitta oss på kartan

Kunskap och utveckling

Förutom avgångsbetyg från det samhällsvetenskapliga programmet får du hos oss en gedigen utbildning i grupprocesser och ledarskap. Vår övertygelse är att teorikunskaper kombinerade med förmågan att samverka med andra människor är det som gör att du lyckas i vidare studier och yrkesliv.

Bernadottegymnasiet startade i Stockholm 1996 och har sedan dess utvecklats i samverkan med statliga och kommunala uniformsyrken, vilkas erfarenhet av utbildningar i ledarskap och grupprocesser tas tillvara på i det dagliga pedagogiska arbetet. Idag finns skolan i Stockholm, Göteborg, Malmö och Boden.

Vår skolidé

Om du vill studera på ett högskoleförberedande program samtidigt som du lär dig samarbete och ledarskap så är Bernadottegymnasiet rätt plats. Vi använder friluftsliv, idrott och vår samverkan med uniformsyrkena för att låta utbildningen fortsätta utanför klassrummet. Vi tror att den beteendevetenskapliga inriktningen utnyttjas bäst genom att du först får lära dig kommunikations-, grupp- och ledarskapsteorier och sedan får prova dessa teorier i verkligheten. Vi som arbetar här har själva kombinerat akademiska studier med träning och friluftsliv och vet hur mycket det har givit oss. Vi tror att ett bra liv bygger på kunskaper, social förmåga och en hälsosam livsstil, och att vårt uppdrag är att förmedla allt detta till våra elever.

Som avgångselev från Bernadottegymnasiet får du:

• Ett fullständigt slutbetyg från det samhällsvetenskapliga programmet.

• En omfattande utbildning i grupprocesser.

• Ökade kunskaper om dig själv och dina reaktioner i pressade situationer.

• Goda förberedelser för universitetsstudier.

• Stora baskunskaper i friluftsliv.

• Minnen av upplevelser och kamratskap.

• En klar bild av uniformsyrkenas intagnings- och arbetsvillkor.

Våra ledord är

Synlighet

Stöd

Ansvar

Välkommen på öppet hus den 29 november och 7 februari kl 18.00 så får du veta mer och prata med våra lärare och elever.

Bernadottegymnasiet

Blekingegatan 55