Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Gymnasiemässan hjälper eleverna att hitta rätt skola och utbildning

Niondeklassarna har många frågor inför det stundande gymnasievalet. På Gymnasiemässan nästa vecka på Stockholmsmässan i Älvsjö finns svaren. Det är Sveriges största gymnasiemässa som vänder sig till elever i åk 9 i Stockholms län där föräldrar och elever får chansen att tillsammans träffa representanter från skolor, ställa frågor, diskutera gymnasievalet och få information och vägledning för att välja rätt i den uppsjö av valmöjligheter som finns.

Sista ansökningsdag den 16 februari närmar sig med stormsteg, och det gäller att navigera rätt både bland skolorna, yrkesprogrammen, de högskoleförberedande programmen och introduktionsprogrammen och gymnasiesärskolans program som erbjuds. Den 20-22 november hålls den årliga Gymnasiemässan på Stockholmsmässan i Älvsjö, där elever och föräldrar kan få svar på de flesta av sina frågor.

Till Gymnasiemässan väntas cirka 25 000 besökare inklusive elever, lärare, studie- och yrkesvägledare och föräldrar. Lärare och rektorer från fler än 160 gymnasieskolor finns på plats för att berätta om sin verksamhet och sina program och inriktningar.

Kommunala och fristående gymnasieskolor i Stockholms län samt skolor utanför Stockholms län som är riksrekryterande ställer ut på mässan. Gymnasieantagningen informerar om hur ansökan och antagning går till och svarar på frågor om bland annat behörighetskrav och betygspoäng. I ett särskilt vägledartorg finns studie- och yrkesvägledare på plats för att svara på frågor om val av utbildning och vägar till yrken och vidare studier.

Anders Rudestad som är projektledare för Gymnasiemässan på Stockholmsmässan, tipsar om branschorganisationerna som finns på plats på mässan och att passa på att fråga de elever som finns på plats för att representera sin skola.

-I montrarna finns lärare och annan personal från skolorna men även elever som berättar om sina erfarenheter. Fråga dem hur det fungerar på deras skola, säger Anders Rudestad.

Populärt scenprogram
På stora scenen sker uppvisningar av elever från olika skolor. Här kan man till exempel se musik, dans och teateruppvisningar.

Gymnasiemässan arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med Gymnasieantagningen Stockholms län, Kommunförbundet Stockholms län (KSL).

För mer information, besök www.gymnasiemassan.nu  eller kontakta:

Anders Rudestad, projektledare, 08-749 41 03, anders.rudestad@stockholmsmassan.se     
Charlott Andersson, chef Gymnasieantagningen Stockholms Län, 073- 987 94 01,
charlott.andersson@ksl.se

Bilder

  • Gymnasiemässan