Gymnasiemässan hjälper dig att välja

Snart börjar ett nytt kapitel av ditt liv – tre år fyllda av möjligheter, utmaningar, nya vänner och så klart en hel del plugg. Men vad ska du plugga, och var?

Vissa vet redan vad de ska plugga, andra har ingen aning.
Oavsett om du har bestämt dig eller inte så är ett besök på Gymnasiemässan en chans du inte får missa.
Mer än 160 gymnasieskolor från Stockholms län och några riksrekryterande gymnasieskolor ute i landet finns på plats för att berätta om sina program. Närmare 25 000 elever besöker mässan varje år.

– Gymnasiemässan är ett unikt tillfälle att möta ett stort antal gymnasieskolor på en och samma plats. Det finns så mycket att välja för elever i dag, och därför är det viktigt att kunna få svar på sina frågor från lärare, skolpersonal, rektorer samt från elever
som går på skolorna.

1. Du kan skaffa dig information om vad det finns för program och inriktningar och vilka skolor som erbjuder dessa.
Glöm inte att kolla när skolan har öppet hus!

2. Du kan få hjälp av Gymnasieantagningen när det gäller hur antagningen går till, hur du gör din ansökan, hur antagningsgränserna ser ut, betyg och mycket annat.

3. Studie- och yrkesvägledare kan förklara vad som skiljer de olika programmen åt, vilka möjligheter till studier som finns efter gymnasiet och mycket annat. Du kan också fråga dem om vilka program du kan gå för att förbereda dig för olika yrken.

Välj rätt dag för ditt besök!
På torsdag och fredag så är eleverna på mässan med sina skolor och det är ofta mer folk i hallen.
Under lördagen är det lugnare och kanske lättare att prata länge med skolorna du är intresserad av.